Helatorstai ja Helluntai selätetty ja Myrkyn keittäjä on takaisin koto-Suomessa.

Kreikan herkkuja tuli maisteltua. Baklava ei ehkä ihan ollut minun juttu.

Siispä päätin ottaa SLY:ltä saamani reseptit koekäyttöön ja ensimmäisenä olisi vuorossa.... dadaa... Macarons !

Luin ohjeen huolella läpi useampaan kertaan ja varasin keittiövaakan mittausta varten.

Siivilöin mantelijauheen huolella useaan kertaan.

Tarkistin vaahdon kiillon ja jämäkkyyden.

Pursotin leivokset pellille ja kopautin peltiä, aivan kuin ohjeessa

Paistetut  "kuoret" näyttivät tältä.

Valmiit Macarons-leivokset

Yhteenveto:

Jatkossa käytän "kuorettomia" mantelijauhoja paremman ulkonäön aikaansaamiseksi.

Korvaan vain osan tomusokerista mansikkaversiolla (näissä siis tomusokerina käytetty mansikanmakuista)

Käytän uunissa ns. normaalitoimintaa kiertoilman sijaan ja paistan pellillisen kerrallaan (toinen pellillinen jäi mielestäni turhan raa'aksi)

Näissä ekoissa on täytteenä Lemon Curd. Pitäs kehitellä muita täyteidoita.